Veel ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf maken nog gebruik van telefonie via de ISDN-netwerken van KPN. Echter, per 1 september 2019 gaat KPN ISDN uitfaseren. ISDN heeft vele jaren op een fantastische manier gewerkt, maar is inmiddels verouderd en voldoet steeds minder aan zowel de particuliere als zakelijke eisen van deze tijd. Dit is het moment om nu al na te gaan denken over een goed alternatief voor ISDN.

Een alternatief dat wél ingericht is op toekomstige ontwikkelingen. Een alternatief tenslotte, dat je op jaarbasis nu al veel geld kan besparen. Lees vooral verder als je de mogelijkheden en de voordelen van bellen via VoIP wilt leren kennen. VoIP telefonie gaat jou en je bedrijf veel rendement en gebruiksgemak opleveren. Ermeco Digitale Communicatie wil graag je betrouwbare en servicegerichte partner zijn bij het overstappen op VoIP.

Verschillen tussen ISDN en VoIP

Toen internet in opkomst was en ook steeds meer bedrijven de kansen en mogelijkheden ervan inzagen, was het nodig om de data-infrastructuur zo in te richten dat ze ook konden worden benut. De introductie van ISDN, Integrated Services Digital Network, was succesvol. Nu was het mogelijk om tegelijkertijd via één aansluiting te internetten, te faxen en te telefoneren en bovendien was iedereen ook verlost van hinderlijke ruis op de telefoonlijn. Echter, ISDN heeft zijn beste tijd gehad. Het is en blijft een techniek uit het verleden met beperkte mogelijkheden, die ooit prima voldeed, maar nu door technische ontwikkelingen is ingehaald.

Datacommunicatie gebeurt meer en meer via het internet zelf en zeker nu snel internet gemeengoed is geworden, stappen steeds meer bedrijven over op bellen via internet. VoIP, oftewel Voice over Internet Protocol is een verzameling van technieken die het mogelijk maakt om live te communiceren via het internet, zowel op het gebied van audio als video. Op dit moment verwachten aanbieders zoals KPN dat de markt voor VoIP per jaar met 30% toeneemt. De grootste toename verwachten ze te zien in de zakelijke markt.

De technische mogelijkheden die dit nieuwe systeem biedt, maakt het voor bedrijven bijzonder interessant om nu al over na te denken. Wie zich nu al op de toekomst voorbereidt, kan dat immers gestructureerd en planmatig doen. Daar kan een marktpartij als Ermeco beslist meerwaarde bieden.

Wat kun je allemaal met VoIP?

Allereerst is het goed om te weten dat deze nieuwe vorm van telefonie aanzienlijke besparingen gaat opleveren. Je kunt ongeveer 60% op je bestaande telefoonkosten besparen door nu al over te stappen. Het feit dat je gewoon kunt overstappen met behoud van je telefoonnummers, zorgt er ook voor dat je niet hoeft te investeren in nieuw briefpapier, facturen en visitekaartjes. Alles blijft voor je zakelijke relaties gewoon hetzelfde. Echter, ze zullen merken dat je serviceniveau toeneemt, als je op een slimme manier gebruik maakt van de aanvullende mogelijkheden van internettelefonie.

Het instellen van keuzemenu’s voor zowel medewerkers als contactpersonen waarborgt sneller contact met minder noodzaak tot doorverbinden. Voicemailberichten kunnen gewoon worden doorgeschakeld naar de e-mailadressen van uw medewerkers, die ze meteen kunnen beluisteren en doorgaan met hun dagelijkse werk. Is een medewerker niet aanwezig, dan kan een collega een gesprek met eigen toestel aannemen. Vanaf elk willekeurig adres kunnen ze online inloggen en via je VoIP-systeem contact opnemen met hun contactpersonen.

Nieuwe medewerkers worden effectiever gecoacht als ervaren collega’s gebruik maken van de meeluisteroptie. Conferentiegesprekken zijn gemakkelijk te organiseren en je belangrijkste klanten worden door het systeem herkend en krijgen een voorkeursbehandeling. Ook is het niet meer nodig om een telefooncentrale op je bedrijf neer te zetten. Veel aanbieders van internettelefonie zijn in staat om je een virtuele centrale te verschaffen, die cloud-based is.

Alles staat en valt wel met een betrouwbare en vooral snelle internetverbinding zonder downtime. Hier kan Emerco je meerwaarde geven. Ook willen we je van dienst zijn bij het onderzoeken welke mogelijkheden voor jou doorslaggevend zijn voor verder zakelijk succes. Je kunt denken aan doorschakelmogelijkheden per postcodegebied, opname van gesprekken, het managen van wachtrijen, maar ook koppelingen met je CRM-systeem. Als Ermeco Digitale Communicatie bij jou VoIP telefonie installeert, mag je erop vertrouwen dat je bedrijf 99,99% van de tijd bereikbaar blijft.

Weet je al waarom je gaat overstappen?

ISDN stopt in 2019 en wordt uitgefaseerd. Wil je voorloper in je markt blijven, dan zul je moeten overstappen en dat kun je beter op korte termijn doen. Dat geeft je de mogelijkheden om de overstap planmatig aan te pakken. Tegelijkertijd kun je jouw serviceniveau en bedrijfsprocessen analyseren en kijken waar de nieuwe manier van telefoneren jou, je medewerkers en zakelijke contacten extra service en gebruiksgemak kan opleveren. Je gaat sowieso op de kosten van telefonie besparen terwijl je ook nog beter en sneller bereikbaar bent.

Je medewerkers kunnen overal inloggen en gebruik maken van alle mogelijkheden van communicatie, tegen veel lagere kosten. Je kunt inkomende gesprekken veel gemakkelijker toeleiden naar de juiste personen, waardoor ook de efficiency van je medewerkers en je werkprocessen toe zal nemen. Dat vertaalt zich uiteindelijk in een hoger rendement van je bedrijfsactiviteiten.

ISDN stopt, Ermeco Digitale Communicatie helpt bij het overstappen

Ermeco Digitale Communicatie is actief in Limburg en Oost-Brabant. Wil jij goede advisering over digitale communicatie nu ISDN stopt? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op met Ermeco en laat ons voorrekenen hoe je serviceniveau en rendement kunnen toenemen..